ehsan 1559 روز پیش 4 دقیقه
بازدید 1400 بدون دیدگاه

هرآنچه باید درباره Neuralink، پروژه رابط مغزی-کامپیوتری ایلان ماسک بدانید

ایلان ماسک قرار است در روز جمعه، ۲۸ آگوست (۷ شهریور ماه)، اعلامیه‌ای مهم راجع به «Neuralink» داشته باشد، شرکت جدیدش که مشغول طراحی تکنولوژی رابط مغزی-کامپیوتری است. آنچه این شرکت می‌سازد، شبیه به داستان‌های علمی-تخیلی به نظر می‌رسد، اما این دیوایس‌ها در سال‌های اخیر با رشدی چشمگیر همراه بوده‌اند؛ هرچند که هنوز فاصله زیادی با دورانی داریم که بتوانیم با ذهن‌مان ایمیل بفرستیم.

برخلاف دیگر فعالیت‌های مشهور ایلان ماسک در دو شرکت اسپیس اکس و تسلا، 1145Neuralink از نظر میزان سرعت در ابداعات و رساندن محصولات به دست مصرف‌کنندگان، با محدودیت‌های فراوان مواجه است. بنابراین شاید خوب باشد که به مرور هرآن‌چیزی بپردازیم که باید درباره این پروژه بدانیم: چه موضوع صحبت چیزهایی باشد که در تئوری امکان‌پذیر است، چه اینکه چقدر در عمل باید به پروژه بدبین باشیم و چه اینکه چه افراد دیگری در حال طراحی رابط‌های مغزی-کامپیوتری مشابه هستند.

Neuralink که در سال ۲۰۱۷ برای نخستین بار به جهان معرفی شد، قرار است از «رابط مغزی-کامپیوتری فوق پهن‌باند» برای «اتصال انسان‌ها و کامپیوترها به یکدیگر» استفاده کند. اگر ساده‌تر بگوییم، قرار است چیپ‌هایی درون مغز ما ایمپلنت شوند که به کامپیوترها متصل‌مان می‌کنند.

در ابتدا، از رابط‌های مغزی-کامپیوتری Neuralink می‌توان برای درمان اختلالات مغزی استفاده کرد، چیزهایی مانند بیماری پارکینسون، صرع یا حتی افسردگی. از این رابط‌ها می‌توان برای کنترل دیوایس‌های کمکی معلولان نیز استفاده کرد: برای مثال یک شخص با تفکر خود، اعضای مصنوعی بدنش را کنترل می‌کند. اما اگر هدف ایلان ماسک به غایی‌ترین شکل خود برسد، این تکنولوژی می‌تواند شکلی ابرانسانی‌تر خود به گرفته و به انسان‌های آینده اجازه دهد که دیوایس‌های اکسترنال را با مغز کنترل کنند، افکار را مستقیما به درون ذهن شخصی دیگر مخابره نمایند و حتی ظرفیت‌های شناختی خود را بهبود داده و به هوش و حافظه بالاتر دست یابند.

ماسک عقیده دارد که Neuralink یک راه احتمالی برای مقابله با آخرالزمان هوش مصنوعی خواهد بود و می‌گوید این تکنولوژی «ما را به نوعی هم‌زیستی با هوش مصنوعی» خواهد رساند. او این بحث را پیش می‌کشد که با بهبود توانایی‌های مغز نحیف‌مان می‌توانیم همگام با پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها باقی بمانیم. با این رویکرد که «اگر نمی‌توانی شکست‌شان دهی، به آن‌ها بپیوند».

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *